پروژه و مقاله دانشجویی رشته مدیریت

پروژه،مقاله و طرحهای دانشجویی رشته مدیریت

پروژه و مقاله دانشجویی رشته مدیریت

پروژه،مقاله و طرحهای دانشجویی رشته مدیریت

در این وبلاگ قصد داریم در رشته مدیریت انواع پروژه،مقاله و طرحهای دانشجویی را به شما دوستان عزیز ارائه نمائیم.

تحقیق در مورد سیستم تولید به موقع

پنجشنبه, ۲۸ دی ۱۳۹۶، ۰۹:۵۵ ب.ظ
تحقیق درباره سیستم تولید به موقع در 32 صفحه در قالب وورد و قابل ویرایش می باشد.
 
فهرست:
 
مقدمه. 4 
تاریخچه JIT. 4 
تعریف عمومی JIT. 5 
تعریف JIT از نظر انجمن حسابداران رسمی آمریکا (AICPA): 5 
چرا برخی شرکت ها از سیستم JIT استفاده می کنند؟. 6 
تفاوت موجودی های سیستم کلاسیک با سیستم JIT. 
نگرش کلاسیک به موجودی ها 6 
نگرش سیستم JIT به موجودی ها 7 
عناصر و ویژگی های عمده ی سیستم JIT در فرآیند تولید. 7 
اهداف اجرای یک سیستم JIT. 9
مزایای سیستم JIT در تولید. 9 
ساختار برنامه ریزی سیستم JIT. 10 
اندازه گیری کارایی در سیستم JIT. 10 
حسابداری سیستم JIT. 11 
نتیجه گیری.. 11 
اهداف اجرای یک سیستم JIT. 12
مزایای سیستم JIT در تولید. 12
اندازه گیری کارایی در سیستم JIT. 13
اهداف اصلی تولید به موقع 14
محدودیتهای سیستم تولید به موقع.. 14
پیش نیازهای یک برنامه JIT. 15
برنامه ریزی سیستم تولید به موقع.. 15
رویکردها و اصول سیستم تولیدی JIT. 16
رویکرد مدیریت تولیدی JIT. 16
رویکرد مدیریت موجودی های JIT. 17
رویکرد مدیریت کیفیت سیستم JIT. 18
عامل زمان و سرعت در JIT. 20
مدیریت کارخانه برای تولید بموقع.. 20
اندازه گیری کارایی در JIT. 21
دیدگاه های جدید و قدیم تولید: 22 
سیستم تولید به هنگام یا درست به موقع (JUST IN TIME) یا JIT: 23 
توجه به دسته های کوچک تولیدی: 24 
تنظیم و راه اندازی سریع و کم خرج ماشین آلات: 24 
استقرار ماشین آلات در نظام JIT (تولید به هنگام): 24 
روش های کاری استاندارد: 25 
روحیه مشارکت و همیاری: 25 
فروشندگان و تامین کنندگان: 26  
فشار آوردن در مقابل کشیدن : 26 
حل مسائل و مشکلات: 27 
بهبود مستمر و دائمی: 27 
کاهش هزینه در سازمان: 27 
تولید به هنگام – فلسفه حذف تمام و کمال ضایعات”. 28 
نتیجه گیری.. 30 
منابع و ماخذ. 30
 
مقدمه:
 
سیستم JIT عبارت است از سیستمی که مواد به موقع و به حد نیاز خریداری و همزمان در فرآیند تولید -مصرف و به کالای ساخته شده در طی روز تبدیل شود و بلافاصله بسته بندی ، بارگیری و برای مشتریان ارسال می گردد. چنین سیستم بسیار دقیق ، مستلزم برنامه ریزی دقیق ،همکاری صمیمانه بین کارکنان و مدیران است و هنگامی تحقق پیدا می کند که فرهنگ سازمانی مطلوب و وجدان کاری واقعی و انضباط پذیری داوطلبانه و خود کنترلی در یک کار گروهی وجود داشته باشد. سیستم تولید به موقع ( Just-In-Time ) یکی از پیشرفته ترین سیستمهای برنامه ریزی است که در صدر هرم سیستمهای نوین برنامه ریزی و کنترل تولید قرار گرفته است .
 
سیستم تولید به موقع که نخستین بار توسط  تائیچی اونو در شرکت تویوتا به کار گرفته شد یکی از این سیستمها ست که به سرعت مورد توجه سایر شرکت های ژاپنی قرار گرفت و با توجه به یکسان بودن فرهنگ خاص مورد نیاز این سیستم در اکثر شرکتهای ژاپنی اجرا گردیده و توسعه یافت . اما با گذشت حدود سه دهه از معرفی این نظام و علیرغم تلاشی که اکثر سازمانهای غیر ژاپنی در جهت بکارگیری اصول این نظام صرف کردند ، به دلایلی که درباره ی ایران هم صادق است ، یعنی برداشت و تعاریف پراکنده اصول و نظریات این سیستم ، توسعه و اشاعه آن از رشد قابل ملاحظه ای برخوردار نبوده و اکثر افراد آنرا تنها برنامه ای برای کنترل موجودی تلقی می نمایند. در حالی که حذف موجودی اضافی انبارها تنها یکی از اصول مورد اشاره و توجه این نظام می باشد .امروزه به لحاظ محدودیتهای اقتصادی و توسعه و پیچیدگی بازارها ، استفاده بهینه از منابع در دسترس و شناخت و پاسخگویی به موقع به خواسته های مشتری در بخش های مختلف بازار به امری اجتناب ناپذیر تبدیل گردیده و سازمانها را بر آن داشته تا با حذف ساختارها و روشهای کار سنتی ، سهم خود را در بازار حفظ نمایند .
 
از دیگر فواید این سیستم می توان به کاهش قابل توجه کار درجریان ساخت ، زمان تحویل محصول به مشتری ، فضای مورد نیاز ، ضایعات ، ضایعات دورریز و دوباره کاری ، افزایش در بهره وری ، بهبود روابط با عرضه کنندگانی که بهتر و موفق تر هستند و نیروی کار دارای انگیزه ، راضی و با نشاط تر اشاره کرد.  دانلود
 
تاریخچه JIT
 
تولید به موقع یک فلسفه ی مدیریت ژاپنی است که از اوایل دهه ی 1970 در بسیاری از مؤسسات تولیدی ژاپن مورد استفاده قرار گرفت . این فلسفه نخستین بار توسط تائیچی اونو در شرکت تویوتا به عنوان ابزاری برای بر آورده ساختن خواسته ی مشتری با حداقل تاخیر معرفی و به کار گرفته شد . به همین دلیل ، تائیچی اونو اغلب پدر سیستم تولید بهنگام نامیده می شود .
 
کارخانجات تولید تویوتا اولین محلی بودند که نظام تولید بهنگام در آنها مطرح گردید . این سیستم در طول بحران نفتی سال 1973 مورد حمایت وسیعی قرار گرفت و پس از آن توسط بسیاری از سازمانهای دیگر انتخاب گردید .
 
شوک نفتی و کاهش فزاینده ی سایر منابع طبیعی ، محرک اصلی انتخاب سراسری سیستم تولید بموقع بود . تویوتا توانست از طریق یک روش مدیریتی متفاوت با آنچه که در زمان خود مرسوم بود چالشهای روز افزون برای بقا را پشت سر بگذارد . این روش بر روی افراد ، کارخانجات و سیستمها متمرکز بود . تویوتا فهمیده بود که سیستم تولید بموقع تنها زمانی موفق خواهد شد که هر فرد در سازمان در اجرای آن مشارکت داشته باشد و کارخانه و فرایندها برای حداکثر ستانده و بهره وری سازماندهی شوند و برنامه های کیفیت تولید برای برآورده ساختن تقاضای واقعی زمان بندی گردند .
 
اگرچه در آغاز کار این سیستم به عنوان روشی برای کاهش سطوح موجودی انبارهای ژاپنی مطرح بود ولی امروزه به یک فلسفه ی مدیریتی شامل مجموعه ای از علوم و در اختیار گرفتن یک سری جامع از اصول و تکنیکهای تولید گسترش یافته است.
 
تعریف عمومی JIT
 
سیستمی جامع برای کنترل موجودیها ی تولید می باشد. در این سیستم هیچ موجودی مواد اولیه خریداری نشده و هیچ محصولی ساخته نمی شود مگر هنگامی که ضرورت ایجاب کند. این سیستم اساسا بر کاهش هزینه ها از طریق حذف موجودی های انبار تمرکز دارد.» به عبارت دیگر ، نظام (سیستم ) تولید به موقع، تفکر و نگرش نوین در اداره سازمانهای صنعتی است که با اصول، تکنیکها و روشهای خاصی، به دنبال حذف کامل اتلاف و افزایش بهره وری در تمامی فعالیتهای داخل و خارج سازمان می باشد .
 
تعریف JIT از نظر انجمن حسابداران رسمی آمریکا (AICPA):
 
فلسفه ساخت بر مبنای برنامه ی حذف ضایعات و هزینه های انبار داری و بهبود متوالی سود مندی که شامل اقدامهای موفقیت آمیزی از فعالیت های ساخت مورد نیاز محصول نهایی می شود ، از طراحی مهندسی تا تحویل « عناصر اولیه ی داشتن موجودی مورد نیاز در زمانی که لازم است ، برای پیشرفت کیفیت و به صفر رساندن معایب با هدایت زمان و کاهش زمان هر مرحله با بازبینی تغییرات عملیات های خود و به انجام رساندن این سفارشات با حداقل هزینه »
 
چرا برخی شرکت ها از سیستم JIT

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی